Praktisk info

AFSTAND: Århus Rådhus-Staklernes Hus = 223 km (183 km på motorvej). Rådhuspladsen, Kbh-Staklernes Hus (209 km over Fyn). Alternativt fra København: Med færgen Spodsbjerg-Taars.

STØRRELSE: Staklernes Hus har 184 kvadratmeter beboelse i to etager samt en lade på 35 kvadratmeter.

OVERNATNING: Sengeplads til 12 personer. Der er fire dobbeltværelser: Tre store og et mindre. Derudover er der dobbelt sovesofa i den østvendte sommerstue og en sovesofa med to sovepladser i den store stue. Der er tillige ekstra madrasser i huset og masser af gulvplads i de to stuer. Altså kan I være mange overnattende. Der er ikke nogen maksimumgrænse fra vores side. Det styrer I selv. Der er dyner og puder til 10 overnattende gæster. Medbring altid sengelinned og håndklæder.

OPVARMNING: Staklernes Hus er fra 1800 og selvsagt ikke isoleret som et nyt hus. Men nyt stråtag og ny isolering i væggene holder godt på varmen. Om vinteren kræver det dog som i alle andre sommerhuse en indsats for at varme det op. Det sker ikke mindst med hjælp fra husets stolthed: Et 1 kvadratmeter stort gammelt støbejernskomfur, der har stået i køkkenet (der tidligere var en stald) siden 1866. Den fungerede som komfur i tidernes morgen og med tre ”kogeplader” og kan stadig som komfur, hyggeligt at lave mad over åben ild, der er dog også et alm. komfur. I stuen er der ny pejs/brændeovn, samt genvex anlæg, der hurtigt giver varme.

KØKKEN: Køkkenet indeholder det mest grundlæggende udstyr som, alm.varmluftovn/komfur, kaffemaskine, brødrister, mikrobølgeovn, elkedel, røremaskine osv.

OPVASKEMASKINE: Ja.

VASKEMASKINE: Ja.

TOILET: 2 stk. Et på hver sal. Bad i stueetagen

PUSLEPLADS: Ja.

TV: Et sommerhus-abonnement hos Viasat gør det muligt, at I kan se over 50 kanaler mod betaling. Alle de vigtige sport- og børnekanaler er med i pakken. Den koster 30 kroner pr. døgn. Ikke til os, men til kanaludbyderen. Mere info i den tilsendte velkomst-pakke.

INTERNET: Der er gratis, trådløst internetadgang

RENGØRING: Lejere skal selv rengøre Staklernes Hus. Vi udlejer KUN til venner og forventer, at man er sit ansvar bevidst og efterlader huset i rengjort stand. MEN….vi har lavet aftale med en dygtig rengøringskone, der for 800 kroner rengør huset for jer. Meld lige dette i god tid.

LIDT OM UDSTYR: 3 børnestole, 2 weekendsenge, Stor Webergrill, Lille grill, mobilt bålsted, havemøbler og parasol. Og ikke mindst en pizzaovn.

LEGESAGER TIL VOKSNE OG BØRN: Krolf – 12 huller. Cykler (tre voksne), bordtennisbord (kan primært bruges om sommeren ude på terrassen), bordfodbold (stort), legehus, klatretårn, sandkasse med legetilbehør, gynger, Børne-trampolin, 15-20 voksenspil, børnespil, andet legetøj, fodboldmål, bolde, kroket, stangtennis, bob m.m.

Vildmarksbad: August 2016 fik vi helt nyt vildmarksbad. 2.800 liter vand med plads yil 7-8 siddende personer. Badet varmes op med brænde. Der må ALDRIG komme andet end brænde i vildmarksbadets ovn. Papir og andre brændende elementer kan antænde stråtaget. Dette er EKSTREMT vigtigt. Kun brænde. Ligesom i pejsen i stuen og brændeovnen i køkkenet, i øvrigt.

VELKOMSTPAKKE: Info om aflæsning af el, adresse, overdragelse af nøgle, indbetaling, kontonummer, indstilling af tv, kode til internettet osv vil blive sendt til jer, når vi nærmer os tiden for jeres ophold i Staklernes Hus.

DYR: Det er ikke tilladt at medbringe husdyr.

RYGNING: Enormt strengt forbudt indenfor i Staklernes Hus.

www.staklerneshus.dk